http durum kodu, sunucu tarafından gönderilen kod üzerinden istemciye yanıt olarak gönderilen isteğin başarılı veya hatalı olup olmadığını bildiren kodlardır. Bu kodlar sadece bir hata olduğunda görebileceğiniz kodlardır. En sık görülen http durum kodları arasında 404 hata kodu bulunur.
Bir web sitesi ziyaret edildiğinde iki taraflı iletişim görülür. Bu iletişimde bir taraf tarayıcı diğer tarafsa sunucudur. İletişim süreci kullanıcının web sayfasına giriş yapmak istemesi sonucu başlamaktadır. Web sayfasına giriş yapan kullanıcı tarayıcı üzerinden ilgili sayfanın bulunduğu sunucuya sayfayı görüntülemesi adına bir istek yollar.
Sunucu bu isteğe üç haneli durum kodu ile bir yanıtta bulunur. Sunucu tarafından kullanıcıya verilen 3 haneli yanıt http durum kodları olarak isimlendirilmektedir. Bu kodlar bir hata olduğunda bildirilirken bazen bir sorun olmadan açıldığını da gösterebilir. Bu kodlar her zaman bir hata olarak değerlendirilmemelidir. Genellikle hata durumunda çalışma yapılması gerekir.
Http Durum Kodları Neden Önemlidir?
http durum kodları kullanıcı ve web siteleri için çok önemli bileşenler arasında bulunur. Bir kullanıcı web sitenize giriş yapmak istediğinde bir problem yaşanırsa bu problemin kaynağını ve neden ortaya çıktığını bilmek isteyecektir. Bu yüzden kullanıcılara göre Htpp durum kodları çok önemli olmaktadır.
Web sitesi açısından da http durum kodları önemlidir. Web sitesi sahipleri sayfalarda belirli problem veya problemler olması halinde kullanıcı deneyimi ve SEO performansı açısından olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bu durumda sunucudan kullanıcılara hangi yanıt kodunun gittiğini bilmeleri gerekir. Bu durumda sorunun kaynağını belirleyebilir ve çözebilirler. Bu sayede SEO performansı artar ve kullanıcı deneyimi güçlendirilir.
En Yaygın HTTP Durum Kodları Listesi ve Anlamları
Bir http durumu kodunun anlamını, ortaya çıkma nedenini ve bu süreçte neler yapmanız gerektiğini mutlaka bilmelisiniz. Bu yüzden sizin için en yaygın http durum kodları listesi ve anlamları hakkında bir içerik hazırladık. Özellikle bir e-ticaret siteniz varsa bu kodları bilmelisiniz.
En sık karşınıza çıkacak http durum kodu listesi şöyle;
200 Durum Kodu
Web sitenizde tüm sayfaların çalışmakta olduğunu ve çalışan sayfaların sunucu tarafından sorunsuz şekilde aktarıldığını göstermektedir.
300 Durum Kodu
İstemcinin ilettiği isteğin yerine gelmesi için sunucunun birden çok kaynağa sahip olmasına bağlı olarak kaynaklar arasında bir seçim yapılması gerektiğini gösteren koddur.
301 Durum Kodu
Kullanıcıların ulaşmak istedikleri sayfanın ya da sitenin kalıcı olarak başka bir web sayfası veya web sitesine yönlendirildiğini belirtir.
302 Durum Kodu
Kullanıcıların giriş yapmak istedikleri web sayfasının veya web sitesinin farklı bir web sayfası ya da web sitesine yönlendirdiğini belirtir.
304 Durum Kodu
İstemciye önbellekte bulunan kaynakların değişmediğini ortaya çıkan durum kodlarıdır.
307 Durum Kodu
Bu kod 302 durum kodunda olduğu gibi geçici yönlendirmelerde kullanılmaktadır. 302 durum kodu ile temel farkı http protokollerinin değişmesine olanak tanımamasıdır.
308 Durum Kodu
Bu kod 301 durum kodunda olduğu gibi kalıcı yönlendirmede kullanılır. Ancak 301 durum kodundan farkı http protokollerinin değişmesine olanak tanımamasıdır.
400 Durum Kodu
Bu kod sunucunun tarayıcı tarafında olan bir problem nedeniyle istenen işlemi yerine getiremediğini göstermektedir.
403 Durum Kodu
Kullanıcıların erişmek istedikleri kaynağa erişimin yasak olduğunu gösteren bir durum kodudur.
404 Durum Kodu
Kullanıcı tarafından istek gönderilen kaynağın sunucunda olmadığı anlarda gösterilen durum kodudur.
410 Durum Kodu
İstek gönderdiğiniz kaynağın kalıcı olarak sunucuda yer almasını gösterir. Bir sayfayı web sitenizden kalıcı olarak silerseniz 404 durum kodu hatasını ortadan kaldırmak ve silinen içeriğin dizinden kısa süre içinde kaldırılması adına 410 durum kodu kullanılabilir.
429 Durum Kodu
Bir kullanıcının belirli bir süre zarfından çok fazla istek göndermesi halinde gösterilen durum kodudur. Sunucu hız sınırlayıcı oluşturarak bu durum kodunu gösterir.
500 Durum Kodu
Bu durum kodu sunucuya bağlı olarak ortaya çıkan bir probleme bağlı isteğin gerçekleşmediği anlarda gösterilmektedir.
503 Durum Kodu
Sunu geçici olarak hizmet dışı olursa ve gönderilen istekler işlenmezse 503 durum kodu gösterilir.
404 Bulunamadı Hatası Nedir? Neden Olur ve Nasıl Düzeltilir?
404 http kodu, istekte bulunduğunuz web sitesi sayfasının internet sunucunda bulunmadığı durumlarda gösterilen bir hatadır. Bu hata ortaya çıktığında genellikle kırık bağlantı olarak isimlendirilir.
404 bulunamadı hatası 3 farklı nedenle ortaya çıkabilir;
- Web sitenizde yanlış yapılandırdığınız URL’ler olabilir. Bir web sayfasından başka bir sayfaya bağlantı verdiğinizde hedef sayfanın URL’sini yanlış yazdığınızda veya olmayan bir web sayfasına bağlantı verdiğinizde 404 not found hatası görülür. Bu hatanın sebebi sunucunun istek yapılan sayfaya erişerek istemciye iletememesidir.
- Web tarayıcısına yanlış yazdığınız sayfa adresleri olabilir. Bir web sitesini ziyaret etiğinizde sayfa URL’sini manuel olarak yazabilirsiniz. Bir web sitesinin alt sayfalarını yolladığınızda elle yazımda hata yapabilirsiniz. Bu durumda 404 hatası görülür.
- Kaldırılan sayfalara bağlantı veriyor olabilirsiniz. Web sitenizde köklü değişiklikler yapmaya karar verdiğinizde bazı sayfaları kaldırma kararı verebilirsiniz. Bu durumdan sonra ilgili sayfayı ziyaret etmek isteyen kullanıcılar sayfa artık web sitesinde olmadığı için 404 hatası olabilir. Kaldırılan sayfaya ait bağlantıya tıklayan ziyaretçiler de bu hatayı alır ve SEO’nuza büyük zarar verecektir.
Web sitenizde ortaya çıkan 404 hatalarını gidermenin bazı yolları vardır. En yaygın yollardan biri Google Search Console veya ücretli SemRush aracını kullanmaktır. Aynı zamanda SEO Minion Chrome eklentisi, Dead Link Checker, Screaming Frog gibi araçlar da 404 durum kodu sayfalarını belirlemenizi sağlar.
Web sitenizde 404 bulunamadı hatası alıyorsanız kaldırmak için belirli yöntemler kullanabilirsiniz. 404 http kodu çözümü şu şekillerde yapılabilir;
- Sayfada teknik hatalara bağlı olarak 404 hatası varsa teknik hataları giderin. Daha sonra sayfanın çalışma durumunu kontrol edin. Teknik hataya bağlı sorunlarsa hata alan sayfanın aynısını oluşturarak düzenleyebilirsiniz.
- Analiz araçlarından kırık link raporu da elde edebilirsiniz. Bu durumda hataların hangi sayfa ve bağlantıda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu bağlantıları sayfa içinde düzenleyin ve kırık bağlantıları düzeltin. Böylece 404 hatasını giderebilirsiniz.
- Web sitenizde kaldırılmış sayfaya ait 404 hatalarını ortadan kaldırmak için bu sayfaları yönlendirebilirsiniz. Bunu yapmak için 301 yönlendirmesini kullanabilirsiniz. Bu arama motorlarına sayfanın yeni yerini gösterme yöntemidir.
- Web sitenizdeki tüm URL’ler XML dosyasında listelenir. Özel olarak tasarlanan web sitelerinde XML dosyasını manuel olarak oluşturabilirsiniz. bu durumda CMS sistemleri otomatik yenileme yapmayabilir. Buna bağlı olarak xml dosyanız arama motoru botları tarafından okunduğunda 404 hatası veren sayfalarınızı ziyaret etmek isterler. Ancak yönlendirme yapmadığınızda 404 hatasını görürler. Bu nedenle düzenli olarak Sitemap dosyasını kontrol ederek optimize edin. Bu SEO açısından da önemli bir durumdur.
403 Yasak Hatası Nedir? Neden Olur ve Nasıl Düzeltilir?
403 http kodu, kullanıcının ulaşmaya çalıştığı web sayfası veya kaynağa erişimin yasaklı olduğunu gösteren koddur. Web sitenizde bu hata ortaya çıkarsa genel neden hosting hesabınızın FTP alanındaki web sunucusunun açma yetkisi olan index dosyasını bulamaması da söz konusu olabilir. Bu durumu yaşarsanız dosyanın yanlış klasör ve dizine aktarılması söz konusu olabilir. Aynı zamanda dosyalar eksik aktarılmış da olabilir.
403 yasak hatası, site geliştirme ve erişim sürecinde ortaya çıkan bazı durumlara bağlı görülmektedir. Bu hata öncelikle kullanıcının erişim sağlamaya çalıştığı web sitesi ve kaynağa yasaklama getirilmesine bağlı görülür. Başka bir neden aktaracak olursak hatalı dosya ve klasör izinleri ile hatalı Htaccess dosya ayarları olabilir.
403 http kodu çeşitli şekillerde çözülebilir;
- Linux sunucularınızda dosyaların public_html dizininde, Windows sunucularınızda dosyalarınızın httpdocs dizininde olması gerekir.
- Dosyalarınızda eksik aktarım söz konusu olursa FTP alanına eksik dosyaları göndererek sorunu çözebilirsiniz.
- Uluslararası standartlara göre web sitesinin açılış dosyaları index veya default ismiyle gösterilir. Bu durumda web sitenizin bu dosyalardan başka bir dosya üzerinde açılması için işlemler yapabilirsiniz.
- Web sitenizdeki htaccess dosyasını kontrol edebilir ve yoksa bu dosyayı manuel ya da otomatik araçlar kullanarak oluşturabilirsiniz.
- Web sitenizdeki dosya ve dizin izinlerini sıfırlayarak hatayı çözebilirsiniz.
- Diğer yöntemler ile çözüm gelmediyse web sitenizdeki WordPress eklentilerini devre dışı bırakabilirsiniz.
- Tarayıcınızın önbelleğini kontrol edebilirsiniz. Önbellek problemlerini ortadan kaldırırsanız sorun çözülebilir.
- Web tarayıcınızdaki çerezleri düzenli olarak temizlemeyi unutmayın.
- Web sitesinde belirli bir klasör değil, web sayfasını görüntülediğinizden emin olun. Bir web sayfasına girmeye çalışırken bir klasöre girerseniz bu hatayı göreceksiniz.
500 Dahili Sunucu Hatası Nedir? Neden Olur ve Nasıl Düzeltilir?
500 http kodu, istemciden gelen istek ve sunucu yanıtı arasında uyumsuzluk olması halinde sunucuların istemciye gönderdiği hata kodudur. Bu durumu yaşayan kullanıcılar verilere erişim sağlarken internet erişimi yavaş olabilir veya bir hata mesajı karşısına çıkabilir. Bu durumda sunucu tarafından kullanıcı isteğine bağlı tamamlama kodunu göstermez. Bu duruma reddetme mesajı kullanarak karşılık verir.
Sunucuya ait donanım talep edilen web sayfasıyla eşleşme olmadığında istek ve yanıt kodları arasında uyumsuzluk görülebilir. Bu durumda tarayıcı ayarları değiştirerek istediğiniz sayfaya erişim sağlayabilirsiniz.
500 internal server error hatası her kullanıcının karşısına çıkabilir. Bu hata çok çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bu hatayla karşılaşan kullanıcılar farklı çözüm yolları arıyorlar. Bir bilgisayar ile ilgili web sayfasına erişim sağlarken en yüksek performansı sağlamak için web tarayıcı ayarları yapılmalıdır. Bunu yapmadığınızda tarayıcı bazı sayfalara erişimi sınırlandırmaktadır. Maksimum performansı gerçekleştirmek adına web tarayıcı ayarları açılmalı ve önbellek ayarları ya da disk önbellek ayarları değiştirilmelidir.
Web sitenizi tekrar erişime açmadan evvel tarayıcı geçmişi ve çerezleri temizleyin. İzlemeniz gereken adımlar şöyledir;
- Tarayıcı menüsüne girin ve “Seçenekler” butonuna basın.
- Daha sonra tarayıcı penceresinin hemen solunda bulunan “Ayarlar” bölümüne giriş yapın.
- Ardından tarayıcı penceresinin sağında yer alan “Gizlilik ve Güvenlik” sekmesine tıklayın.
- Bu adımdan hemen sonra “Geçmişi ve Önbellekleri Temizle” bölümüne giriş yapın.
Donanımınız web sitesi için en düşük ihtiyaçlarını karşılaması halinde web sitesine erişim sağlayamayabilirsiniz. Bu durumda web geliştirici sunucusunun kaynaklarını artması gerekebilir. Bu durumda cihazınızın RAM değerlerini arttırmak veya bilgisayarınızı kapatıp tekrar açmak çözüm olabilir. Ek olarak birden daha çok işlem çekirdeğini aktif hale getirerek cihazınızın CPU’su arttırılabilir. Bu durumda aynı anda çok daha fazla isteğin işlenmesi sağlanabilir. Alternatif bir çözüm yolu olarak kayıp olan kaynakları kurtarmak adına cihazınızı kapatıp tekrar açabilirsiniz.
301 Kalıcı Yönlendirme Nedir? Ne Zaman Kullanılır?
301 durum kodu, web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar için kaldırılan veya taşınan URL’nin yerine yayına alınan yeni bir URL’ye kalıcı olarak yapılan yönlendirmedir. 301 kalıcı yönlendirmesi ile temel amaç kullanıcıları web sitesi deneyimini kötüleştirmeyi engellemektir. Kullanıcılar alakalı olan yeni sayfalara giderek daha iyi bir web sitesi deneyimi yaşarlar.
301 yönlendirmeleri web sitesi ziyaretçileri ve arama motoru botları için büyük önem taşır. Web sitesinde bir sayfa kapatıldıysa ve 301 yönlendirmesi yapılmazsa sayfayı ziyaret eden kullanıcılar ve botlar 401 hatası olan bir sayfa alırlar. Bu kullanıcı deneyimini olumsuz hale getirir ve tarama bütçesi üzerinde problem yaratır.
Web sitenizde 301 yönlendirmesi yapabileceğiniz bazı yöntemler bulunur;
- Htaccess 301 yönlendirmesi
- Eski bir sayfayı yeni bir web sayfasına yönlendirme
- www bulunmayan bir adres üzerinden www olan bir web sayfasına yönlendirme
- www bulunan bir adresi www olmayan bir web sayfasına yönlendirme
web sitenizde yer alan bir sayfa artık ilgili veya kullanışlı değilse 301 http kodu kullanılmalıdır. Aynı zamanda sayfa web sitenizden kaldırılırsa da bu yönlendirmeyi kullanmanız gerekir. URL yeni, sayfalar daha temiz olursa siteyi yeniden oluşturma konusunda değerli olurlar. Web sitenizi tekrar tasarlıyorsanız aynı kalmayan eski URL’leri yönlendirmeniz gerekir.
Yeni bir domaine geçiş yapıyorsanız, uzun ve SEO dostu olmayan URL’leri kısa ve kullanıcı odaklı URL’ler üzerine yönlendirdiğinizde, web sitenizde yinelenen başlık ve içerik problemleri önlemede bu yönlendirmeleri kullanabilirsiniz.
Web sitenize gelen bir kullanıcı bağlantıya tıkladığında bir 404 sayfası varsa sitede kullanıcı deneyimi olumsuz olur. Bu durumda web sitenizden çıkış yapabilirler. 301 yönlendirmesi doğru olursa kullanıcılar web sitesinde daha iyi bir deneyim yaşar ve ziyaretçiler web sitenizde etkileşimde kalabilirler.
301 ile yeniden yönlendirme yaptığınızda ilgili sayfalar arasında yüksek bağlantı eşitliği sağlanır. Bu nedenle SEO için çok önemlidir. Geçici 302 yönlendirmeleri yerine 301 kalıcı yönlendirmeleri daha iyi bir deneyim sağlamaktadır.
Arama motoru botları web sitenizi taradığında 301 yönlendirmesi görürse eski URL’yi dizinden kaldırma ve yenisini yerine koyma konusunda bir direktif almış kabul ederler. Bu durumda arama motorları da direkt olarak eski URL’ye giren kullanıcıları yenisine yönlendirir.
Web sitenizde bir sayfayı kaldırma işlemi yaparsanız 301 yönlendirmesi kullanmalısınız. Aksi halde arama motorları 303 bulunamadı hata kodu görürler. Bu durumda sayfa arama motoru dizininden tamamen çıkarılmaktadır.
302 Geçici Yönlendirme Nedir? Ne Zaman Kullanılır?
302 durum kodu, bir web sayfasının veya web sitesinin geçici olarak başka bir web sayfası ya da kaynağa yönlendirildiğini gösteren koddur. Bu kodu kullandığınızda web sitesi ziyaretçileri bir durum olduğunu anlamazlar. Ama arama motoru botları hangi sayfanın hangi kaynağa hangi strateji kullanılarak yönlendirildiğini bilebilir. Bu işlem yapıldığında yönlendirme sayfa otoritesi aktarılmamaktadır. Yani yönlendirme yapılan sayfa SEO açısından bir olumsuzluk yaşamamaktadır.
302 geçici yönlendirmesi kullanıcıları ve arama motoru botlarını web sitesinde bulunan bir URL’den istediğiniz bir URL’ye geçici yönlendirme yapmada etkilidir. Bir sayfayı geçici olarak kullanmamaya karar verirseniz aynı özelliklerdeki başka bir sayfaya arama motorları üzerindeki değerinin düşmemesi adına geçici olarak yapılır.
302 yönlendirmesi yapacaksanız web sitenizi bakıma almış veya tamamen yeniliyor olabilirsiniz. Bu durumda web sitenizi kısa bir süre sonra tekrar kesinlikle açacaksınız. Bu durumda 302 geçici yönlendirmesi alakalı ve aktif başka bir web sitesine yönlendirilir. Bu yönlendirmenin temel amacı bir süre boyunca ulaşılamayan sayfa yerine kullanıcıları başka bir sayfaya yönlendirerek deneyimi olumsuz etkilememektir.
302 durum kodu şu durumlarda kullanılır;
- Web sitenizle ilgili A/B testi yapıyor olabilirsiniz.
- Kampanya sayfalarınızda geçici yönlendirme yapabilirsiniz.
- Web sitenizdeki güncellemeler yapılıyorsa geçici yönlendirme yapabilirsiniz.
302 geçici yönlendirmeleri .htaccess, PHP ve ASP ile yapılabilir.
307 Durum Kodu Ne Anlama Gelir?
307 durum kodu, kullanıcıların yaptığı orijinal istek yöntemini değiştirmeden tanımlanan sayfanın yeni bir sayfaya geçici olarak yönlendirilmesidir. Bir web sitesinde HSTS güvenlik önlemlerini almak ve sayfanın HTTPS sürümünü istemek adına bu yönlendirmeye başvurulur.
307 yönlendirmesi geçici olması bakımından 302 durum koduna benzer. Bu yönlendirmede web sitesini ziyaret eden kullanıcıları bir URL’den geçici olarak diğer URL’ye yönlendirir. Web sitenizde içerik güncellemesi yapıyorsanız, web sitenizi bakıma aldıysanız veya içeriklerinize geçici olarak erişilemiyorsa bu yönlendirme kullanılabilir.
Web sitenizde bir sayfaya geçici olarak erişim sağlanamıyorsa kullanıcıları 307 yönlendirmesi ile başka bir web sayfasına yönlendirebilirsiniz. Bu durumlarda kullanıcılar web sitenizde etkileşimde bulunmaya devam edebilir.
307 yönlendirmesi 302’den farklı olarak orijinal istek yönteminin bütünlüğünü korumaktadır. Post isteği gibi veri gönderimleri için istek kullanıldıysa 307 yönlendirmesi kullanılabilir. Google orijinal isteği yönlendirdikten sonra özellikle hassas kullanıcı bilgileri işleniyorsa bu yönlendirmeye başvurulmalıdır.
Web sitenizde verilerin doğru yönlendirilmesi ve hedeflenen sunucuya güvenilir şekilde iletilmesi bu yönlendirme ile sağlar. Bu sayede web sitenizdeki hassas kullanıcı bilgilerini koruyabilirsiniz. Hassas kullanıcı bilgileri korunacaksa web sitesi, kullanıcı deneyimi ve veri güvenliği açısından en doğru yönlendirme 307 http kodu olacaktır.
Soft 404 Durum Kodu Nedir?
Soft-404 durum kodu, web sitenizde ilgili sayfanın bulunmaması ama az miktarda içeriğin yer aldığı veya hiç içeriğin olmadığı başka bir web sayfasına yönlendirilmesidir. Bu yönlendirmede kullanıcılar giriş yapmak istedikleri web sayfasına yönlendiremezler. Soft-404 hatası 404 hata kodundan farklı olarak sayfanın bulunamaması halinde başka bir sayfayı deneyimlemek isteyip istemediklerini kullanıcılara gösterir.
Web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar hedeflenen sayfadan alakasız olan başka bir sayfaya bu yöntemle yönlendirir. Böyle bir yönlendirmede kullanıcı deneyimi ve arama motoru algoritmaları olumsuz etkilenmektedir.
Google başta olmak üzere tüm arama motorları bir arama limitine sahiptir. Bu hata limiti doldurmaktadır. Bu yüzden arama motorlarında yer alan web sitenizin limiti olumsuz etkilenir. Web sitenizi olumsuz etkileyen bu hatayı mutlaka kaldırmanız gerekir. Özellikle e-ticaret siteleri, popüler ve organik ziyaretçileri yüksek web siteleri bu hatadan kısa sürede arındırılmalıdır. Bu hata web sitenizin sıralamasını ve kullanıcı deneyimini olumsuz etkilemektedir.
Web sitenizde bulunan Soft 404 http kodu çözümü için kullanabileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır;
- 400 kodunun 200 olarak çevrilmesi gerekir. İçerik yoksa veya eşleşmediyse problem çözülebilir.
- Mevcut sayfadaki URL ile ilgili başka bir URL varsa başka bir URL’ye 301 oduyla yönlendirme yapılabilir.
- Sayfadaki URL değişimlerini izlemelisiniz. Görmediğiniz içerik değişikliği, kaldırılan sayfa, silinen içerikler ile ilgili sürekli düzenlemeler yapmanız gerekmektedir.
- WordPress ve Google Search Console üzerinde bazı düzenlemeler ile hata çözülebilir.
- Web sitenizdeki gereksiz sayfaları kaldırabilirsiniz.
- Site haritanızı güncellerseniz ve güncelliğine dikkat ederseniz 404 soft hatası ortadan kalkabilir.
HTTP Durum Kodlarını Kontrol Etmenin Yolları
Toplamda onlarca http durum kodu bulunur. http responsive hataları da bulunabilir. http durum kodlarını kontrol etmenin yolları bulunur. Hataları tespit etmek için bazı ücretsiz araçlar kullanabilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz bazı ücretsiz araçlar bulunur.
Http durum kodlarını kontrol etmenizi sağlayacak yollar şöyledir;
Screaming Frog SEO Spider
Screaming Frog aracını ücretsiz indirerek kurulumunu tamamlayarak tarama işlemini yapabilirsiniz. Daha sonra tüm durum kodlarını analiz edebilirsiniz. Bu incelemeyi yaparak hatanın bulunduğu sayfayı ve hataya neden olan sebebi belirlemeniz gerekir.
Google Chrome Devtools
Bu araca giriş yaptıktan sonra sağ tıklayarak inceleme butonuna basmanız yeterlidir. Ardından gelen ekranda “Network” alanına giriş yapmanız gerekir. Ardından durum kodları ile ilgili tüm bölümleri görebilirsiniz. Burada yer alan tüm kodları bulabilir ve takip edebilirsiniz.
Ayima Redirect Path Chrome Eklentisi
Web sitenizde bulunan http kodlarını Ayima Redirect Path Chrome eklentisi ile bulabilirsiniz. Bu eklentiyi ücretsiz olarak indirebilir ve kurabilirsiniz. Kurulum sonrası analiz etmek istediğiniz sayfada eklenti logosuna tıklayarak sayfada bulunan durum kodlarını anlık olarak inceleyebilirsiniz.
http durum kodlarını bulma, çözme ve diğer tüm süreçleriniz için bir çözüm yolu arıyorsanız hemen Unimate Media ile iletişime geçebilirsiniz.